Драмски вечери на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп

Училишната младинска организација и телото Дете – правобранител на 29 и 30 ноември 2016г. ги реализира Драмските вечери со помош и соработка на Коалицијата на невладини организации СЕГА. Посебна благодарност упатуваме кон Управата на Домот на Културата „Марко Цепенков“ за отстапениот простор. Големо задоволство ни причинува реализацијата на овој настан, којшто, веруваме дека ќе ги […]

dramski_veceri15

15137637_1166264583456236_4639497082003136321_o

Учениците од СОУ ,,Ѓорче Петров” се вратија од Португалија

Осумнаесет ученици од профилите: фризери и козметички техничари од СОУ ,,Ѓорче Петров“ Прилеп, водени од три професорки, успешно ја завршија првата мобилност од проектот Professional VET cooperation development project, финансиран и поддржан од Програмата Еразмус+ на Европската комисија и Националната агенција за Европски образовни програми и мобилност. Во рамките на предвидените проектни активности во Португалија, […]


Втора награда за литературна творба за нашата ученичка Јуле

Втора награда за литературна творба за нашата ученичка Јуле Атанасовска   На Конкурсот објавен од НБРМ и Министерството за финансии на РМ, нашата ученичка Јуле Атанасовска од 3-2кл., под менторство на проф. Билјана Тинтоска, доби Втора награда за поетска творба на тема „Јас умеам да штедам“. Во петокот, на 25.11.2016г. во просториите на Министерството за […]

1

seminar-7

Ученичката Сара Долеска на Семинар за лица со оштетен вид

Во периодот од 03.11.2016 до 12.11.2016 год, во градот Арад, Романија се одржа семинар на тема: Лица со оштетен вид, организиран од Невладината Организација ЦМА Крик, кофинансиран од Erasmus+ преку Националната агенција на Република Македонија, во домаќинство на романската Невладина Организација Ofensiva Tinerilor. Семинарот вклучуваше 20  учесници од: Романија, Македонија, Бугарија, Кипар и Грција. Претставник и учесник од […]


Хуманитарна забава за „Порака“

На ден 13.11.2016г. во Арт-кафе,со почеток во 21 часот,СОУ„Ѓорче Петров“ беше домаќин на хуманитарна забава, организирана од телото Дете – Правобранител и Училишната младинска организација. Забавата се одржа во чест на лицата со посебни потреби. Собраните средства беа донирани во „Порака“-Прилеп (Центар за поддршка на лица со интелектуална попреченост).Спонзори на настанот беа: цвеќара „Протеа“ , […]

h_zabava-11

dijabet-11

Светски ден за борба против ДИЈАБЕТОТ

Учениците од СОУ Ѓорче Петров Прилеп од здравствената струка – медицинска сестра по повод 14 Ноември – Светскиот ден за борба против ДИЈАБЕТОТ во Градската библиотека Борка Талески – Прилеп ги спроведоа следните активности – Едукативна работилница на тема Дијабет – Мерење шеќер во крвта – Мерење крвен притисок  


“Недела за грижа на стари лица”

Традиционална посета за Светската недела на грижа за старите лица По повод Неделата на грижа за старите лица – учениците од III (трета) 2 клас – здравствена струка, медицинска сестра, Драмската секција на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, под менторство на проф. Билјана Тинтоска и нашиот музички бенд со членовите: Александар, Теодора, Марија, Стефана и Неире, како […]

1

01

digitalschool.mk – завршен настан

Во петокот 11.11.2016 во просториите на Градската Библиотека Борка Талески во Прилеп се одржа завршниот настан од проектот „Подобрување на професионалните компетенции на наставниците и постигањата на учениците во стручните училишта преку воведување на нов концепт на дигитално учење и поучување“ попознат како digitalschool.mk. На успешните учесници во проектот им беа доделени сертификати. Пред присутните […]


Конкурс за литературна творба

Младинската организација и Дете – правобранител на СОУ„Ѓорчe Петров“ Прилеп   Ул.„Октомвриска“ бб  7500 Прилеп тел.048 426 772  Факс: 048 423 506 По повод 1 Декември – Ден на борба против сидата распишува К  О  Н  К  У  Р  С за најдобра ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА   Творбите на учесниците треба да се доставуваат до СОУ „Ѓорче […]

mkd-3576

portugalija-2

Нашите ученици во Португалија

Учесниците во проектот Professional VET cooperation development project пристигнаа и се сместија во Braga, Португалија. Откако ги средија впечатоците од патувањето и разгледаа дел од градот, нашите ученици ги посетија салоните каде ќе ја изведуваат праксата и се запознаа со условите за работа.Неделата беше прекрасен сончев ден кој им беше резервиран за слободни активности, нашите […]