Monthly archives: February 2016


Литературен настан

На 26 февруари оваа година, СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп беше домаќин на манифестацијата по повод 21 февруари – Денот на мајчиниот јазик, во организација на Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА, на тема ,, Твориме на мајчиниот јазик”. Меѓу повеќето литературни творби од областа на поезијата и прозата, беа издвоени и наградени три творби. https://issuu.com/infosegaprilep/docs/ […]


Резултати од конкурс

На Конкурсот за најдобра литературна по повод 1 Декември – Ден на борба против сидата, распишан од Младинската организација на СОУ„Ѓорче Петров“ во соработка со училишната институција „Дете правобранител“, беа наградени следниве учесници: Во категоријата Најдобра литературна творба беа доделени три места: Прво место – Николче Мојсоски од 1-2 клас СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп, за […]


Со пракса до подобри вештини

Реализиран проектот на учениците од СОУ ,, Ѓорче Петров‘‘ , „Through practice to better skills“ во Романија   Групата од дваесет ученици и две професорки од СОУ „Ѓорче Петров“ се врати од Сату Маре, Романија, каде што во периодот од 14 ноември до 14 декември успешно го спроведе проектот ,, Through practice to better skills”. […]