Monthly Archives: December 2014


Календар 2015

Традицијата продолжува. И оваа година учениците од нашето училиште го креираа новиот календар за 2015 овој пат во соработка со Гатекс.

jan/feb/mar

ranking

Рангирање – пракса во Шпанија

По објавениот конкурс за пракса во Шпанија за учениците од профилот Медицинска сестра, беа пристигнати 44 апликации од кои 39 ја поминаа техничката проверка. Комисијата ја објави ранг листата на пријавените кандидати.


Практичната настава и нејзините резултати низ призмата на учениците.

Учество на работната средба на учениците од трета година, од образовниот профил фармацевтско лабораториски техничар, на тема „Практичната настава и нејзините резултати низ призмата на учениците.“ На ден 12.12.2014г. во просториите на градската библиотека “Борка Талески” – Прилеп,се одржа работна средба на ученици од сите средни стручни училишта, на тема „Практичната настава и нејзините резултатиниз […]

praksa_tribina5

10441166_10203331297706277_8133720022420141086_n

Во посета на Центарот за деца со посебни потреби

На ден 12.12.2014, Младинската организација на СОУ ,,Ѓорче Петров” и нашата Драмска секција им ги разубавија денот со пригодна програма на дечињата од Центарот за деца до посебни потреби и им подарија играчки. Нема поголемо задоволство од насмевките и радоста на детските лица!!! Благодарност до нашите ученици за хуманоста!!!


Резултати од конкурсот по повод “Денот на борба против сидата”

На Конкурсот за најдобра литературна и најдобра ликовна творба по повод 1 Декември – Ден на борба против сидата, распишан од Младинската организација на СОУ„Ѓорче Петров“ во соработка со училишната институција „Дете правобранител“, беа наградени следниве учесници: Во категоријата Најдобра литературна творба беа доделени три места: Прво место – Исидора Стеваноска од 1-5 клас СОУ […]

Svetski den na borba protiv Sidata

tehnichari_vitaminka3

Во посета на Витаминка

Група ученици од трета година од профилот Фармацевтско лабораториски техничар при СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп, предводени од професорките Венера Мишачковска и Весела Здравеска, како составен дел од наставната програма ја посетија Хемиската лабораторија на П.И. „Витаминка“ А.Д. Директорот на контролно-развојна лабораторија Натали Петреска, ги запозна учениците со работата на лабораторијата и мерните инструменти. Учениците […]


Конкурс – пракса во Шпанија!

Проектот “The care and knowledge alliance” ќе овозможи девет (09) ученици од СОУ “Ѓорче Петров” од Прилеп да поминат период од 2 недели на практична работа во Шпанија, во домот за стари лица “SANYRES SUR S.L.” во Лас Росас, Мадрид. Повик Во согласност со правилата од грантот за Проектот “The care and knowledge alliance” кој […]

madrid