Mario Kostadinoski


Промоција на книгата „Михаил“ од Мартина Соколоска 2

Во петокот, на 03.05.2016г., во просториите на нашата училишна Библиотека, ја промовиравме книгата – првенец на нашата ученичка Мартина Соколоска од 2-1кл. со наслов „Михаил“, под менторство на проф. Билјана Тинтоска, а во издание на ВОСТОК Дооел Битола. Оваа книга веше дел од најтесниот избор на Конкурсот на оваа издаавачка куќа за поддршка на млади […]


Посета на партнер училиштето од градот Ниш, Р. Србија

ТРЕТА АЦЕС – СРЕДБА Посета на партнер училиштето од градот Ниш, Р. Србија Од 06 до 09 април се реализира и третата и последна средба во рамките на проектот АЦЕС. Градот Ниш, Р. Србија, ја имаше честа да го заокружи кругот на средбите и активностите предвидени од трите партнерски училишта. На оваа средба целиот АЦЕС […]


Посета на партнер училиштето од градот Вац, Унгарија

ВТОРА АЦЕС СРЕДБА Посета на партнер училиштето од градот Вац, Унгарија Во периодот од 16-19 март, група од четиринаесет ученици од I  до  IV година од СОУ „Ѓорче Петров“ под раководство на професорките Елизабета Милошеска – координатор на проектот и Елизабета Мицкоска, дел од тимот кој работи на реализација на активностите на темата солидарност, ја […]


Метеж на натпреварот Spelling Bee

Десет зададени зборови буква по буква спелуваа вкупно 170 учесници од петто одделение до четврта година, од кои 38 продолжуваат на Регионалниот натпревар во април во Битола. Последниот круг е државниот во Скопје. СОУ “Ѓорче Петров” беше претесно да ги собере основците и средношколците кои ги докажуваа вештините во спелување на англиски на натпреварот Spelling […]


Интеркултурна размена, детско село Песталоци, Троген, Швајцарија

Впечатоци од размената   Оваа размена, во секој поглед ги надмина нашите очекувања. За време на истата имавме можност да запознаеме многу другари, да посетиме многу места и да научиме многу работи, како од работилниците, така и од местата кои ги посетивме.  Во продолжение ви ги прикажуваме нашите впечатоци за она што можевме да го […]


СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп, во присуство на претставникот на УСАИД

Пренесување бизнис искуство од стоматологот Виолета Кочоска за добиени неповратни средства од Агенцијата за вработување на РМ, пред учениците од трета година, од СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп, во присуство на претставникот на УСАИД, г-ѓа Нина Бабушковска.


Стручна посета на фабриката за производство на хулахопки и чорапи  ,,Арини фешн‘‘

    На 24.02.2016 год. ученици и професори од текстилно -кожарската струка ја посетија фабриката за производство на хулахопки и чорапи  ,,Арини фешн‘‘.     Со оваа стручната посета  на учениците од образовниот профил конфекциски техничари  им се овозможи да го видат целокупниот процес на изработка на кружни плетенини – хулахопки и чорапи, на кружноплетачки машини и […]


Продолжуваат планираните активности на проектот АЦЕС

Продолжуваат планираните активности на проектот АЦЕС На ден 28.12.2015г. меѓународниот проект АЦЕС, во соработка со Ликовната секција од нашето училиште ги посети децата од Дневниот центар „Ѕуница“. Членовите на ликовната секција од нашето училиште под менторство на проф. Марта Макеска, изработија беџови и честитки како подарок за децата од центарот. А празничната радост беше збогатена […]


Патрониот празник на СОУ„Ѓорче Петров“

По повод патрониот празник на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, на ден 30.10.2015г. во просториите на Народниот театар „Војдан Чернодрински“ се одржа Свечена академија и пригодна програма, на која нашите ученици ги претставија својите умешности и креативност, под будното менторство на своите професори. Еве дел од таа атмосфера, доловена преку фотографиите.