Daily Archives: March 19, 2016


Од настанот по повод Денот на жената

Уште еден креативен поттик за литературните творци!!! Им благодариме за соработката и им посакуваме успех На 10 март, во просториите на нашата училишна библиотека, подготвен од Младинската организација и Дете – правобранител на СОУ,,Ѓорче Петров”, се одржа литературен натпревар во лични творби посветен на 8 Март – Меѓународниот ден на жената. Учество зедоа ученици од […]

9

12834745_10206081459056411_2122646412_n

Интеркултурна размена, детско село Песталоци, Троген, Швајцарија

Впечатоци од размената   Оваа размена, во секој поглед ги надмина нашите очекувања. За време на истата имавме можност да запознаеме многу другари, да посетиме многу места и да научиме многу работи, како од работилниците, така и од местата кои ги посетивме.  Во продолжение ви ги прикажуваме нашите впечатоци за она што можевме да го […]