Monthly archives: May 2016


Екскурзија 2016

Учениците од III година традиционално секоја пролет изведуваат научно-рекреативна екскурзија. Оваа година таа беше изведена од 18-25 Април на релација Лидо ди Јесоло – Венеција – Верона – Милано – Сан Ремо – Кан – Ница – Монте Карло – Монтро – Вевеј – Лозана – Женева – Берн – Цирих. Очекуваме повеќе фотографии од […]


Отворен ден на училиштето

СОУ „Ѓорче Петров“- Прилеп, организираше отворен ден за учениците од основните училишта. Во убав амбиент, можеше да се види целокупниот просторен и материјален капацитет со кое располага училиштето. Од страна на училиштето беа презентирани техники при изведувањето на практичната настава, кои на љубопитните „основци“ им беа мошне интересни. Вработените и учениците од сите години во […]


Драмската секција на СОУ,,Ѓорче Петров” Прилеп, по вторпат ПРВО МЕСТО

На Конкурсот објавен по повод 9 Мај – Денот на Европа, од страна на ЕДРМ, на тема ,,ЕУ во желбите на младите: повратен билет или поинаку”, екипата на Драмската секција од нашето училиште составена од учениците: Ангела Јагуриноска, Антониј Колески, Константин Василески, Круме Талески, Мики Петрески, Магдалена Димоска,  Фросина Јованоска и Теодора Трајкоска, под менторство […]