Monthly archives: April 2022


Известување

Во согласност со правилата од грантот за”UNIFICATION IN DIVERSITY кој е финансиски поддржан и спроведуван во рамките на Програмата Еразмус + на Европската Унија, а менаџиран од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, во нашето училиште, СОУ,,Ѓорче Петров‘‘се распишаа Повик за аплицирање на ученици за учество во мобилноста во Португалија . […]


Реализирана првата размена во Прилеп од проектот RYCO Superschools

Во период од  21 – 27.03.2022. во Прилеп се реализираше првата размена од проектот „Sustainability as a determination and a road to the futurе“ RYCO Superschools. Во проектот учествуваа партнер училиштата СОУ „Ѓорче Петров“, Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“, Шабац со по дванаесет ученици од текстилна струка од втора и трета година и по двајца професори. Во рамките на проектот учесниците имаа […]


Одбележан патрониот празник со спортски натпревари

Во Петокот на 01.04.2022 во спортската сала во СОУ “Ѓорче Петров”-Прилеп по повод на патрониот празник се одржаа натпревари во одбојка за средни училишта од општина Прилеп во женска конкуренција. 02 Април е денот на раѓањето на македонскиот револуционер,кое нашето училиште го носи името,Ѓорче Петров. Во спортски и пријателски амбиент првото место го освои екипата […]