Александар Витанов


Оформен Ученичкиот парламент на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп

На ден 30.9.2022г. на состанокот со претседателите/замениците на класовите, беа избрани претставници на годините/генерациите и претседател и заменик на Ученичкиот парламент. Прва година Исидора Николоска од 1-1кл. – претседател Сара Демироска од 1-5кл. – заменик Втора година Сара Петрова од 2-2кл. – претседател Сунај Џафероски од 2-7кл. – заменик Трета година Енис Еминоски од 3-1кл. […]


Известување

Во согласност со правилата од грантот за”UNIFICATION IN DIVERSITY кој е финансиски поддржан и спроведуван во рамките на Програмата Еразмус + на Европската Унија, а менаџиран од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, во нашето училиште, СОУ,,Ѓорче Петров‘‘се распишаа Повик за аплицирање на ученици за учество во мобилноста во Португалија . […]


Повик за учество на проектот UNIFICATION IN DIVERSITY во Португалија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Португалија (09.05-13.05.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и мотивационо […]


WELCOME TO PRILEP

Училишната размена од проектот  Sustainability as a determination and a road to the future, RYCO Superschools започна во Прилеп.  Добредојде за учесниците во училишната размена од  СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“ Шабац. која ќе се реализираат во периодот од 21.3.2022 до 27.3.2022. На учесниците им се обрати и посака добредојде директорот на СОУ „Ѓорче Петров“-Прилеп, Петра Лукароска. […]


Резултати од повик за учество во проект

По објавениот повик за учество на ученици во проектот SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE одобрен за финансирање од програмата RYCO Superschools, според критериумите за избор избрани се следните ученици: 1.      Викторија Николоска 2.      Теона Талеска 3.      Ален Исмаилоски 4.      Анѓа Богеска 5.      Мервин Алилоски 6.      Изабела Абдулоска 7.      Мајда Шкријељ 8.      Анѓела Крајческа 9.      Евгенија Тасеска 10.  Јонџа Арифоска 11.  Фатима Алиоска […]


„Фараонска мешаница“ филм на „Слободно театарче“ – Драмска секција на СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

Драмска секција на СОУ ,,Ѓорче Петров“ – ,,Слободно театарче“ ,,Фараонска мешаница“, по сценарио на Филип Стојаноски и под менторство и режија на професорката Билјана Тинтоска. Костимографијата е на Сања Дамеска. Филм чие дејство е лоцирано во амбиентот на Стариот Египет, а пораките произлегуваат од современиот живот. Акцентот е ставен врз подобрувањето на меѓучовечките односи, толеранцијата, […]


Повик за учество во проектот Unification in diversity

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А   П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Сицилија,Ното (20.03-26.03.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и […]


Меѓународен ден посветен на сите жени и девојки во науката.

Почитувани, Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Младинската заедница на нашето училиште, по повод 11 Февруари, во светот познат како Меѓународен ден посветен на сите жени и девојки во науката. Со цел да ги прославиме сите нивни имиња и да оддадеме мала почит, ве покануваме да ги охрабрите вашите ученици […]


Министерот Шаќири во увид на градежните активности во нашето училиште

За време на вчерашната посета на Прилеп, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири изврши увид во реконструктивните зафати на средното општинско училиште „Ѓорче Петров“. За повеќе Информации посетете го линкот: https://www.publikum.mk/ministerot-shakjiri-vo-uvid-na…


Резултати од изборот на апликанти за Проектот Upgrading Professional Skills

Во согласност со предвидените активности во склоп на проектот Upgrading Professional Skills, финансиран од страна на Програмата Еразмус+ на Европската Унија, комисијата составена од претставници на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп направи квалитативно оценување на пристигнатите апликации и интервјуата на учениците. Следниве ученици се избрани да бидат учесници во мобилноста во Романија: 1 Мартина Крстеска […]