Monthly archives: June 2023


Слободни места за упис во трето пријавување

Во првото и второто пријавување на конкурсот за упис на ученици во учебната 2023/2024 година запишани се вкупно 175 ученици. Струка Профил Запишани ученици Слободни места Здравствена Медицинска сестра 64 4 Здравствена Фармацевтски техничар 28 6 Здравствена Физиотерапевтски техничар 15 19 Лични услуги Техничар за козметичка нега и убавина 28 6 Лични услуги Фризер 18 […]


Конкурс за упис – Второ пријавување

Слободни места во второто пријавување: Бр. Струка Профил Слободни места Минимум поени 1 Здравствена Медицинска сестра 6 70 2 Здравствена Фармацевтски техничар 7 70 3 Здравствена Физиотерапевтски техничар 20 70 4 Лични услуги Козметички техничар 15 35 5 Лични услуги Фризер 18 30 6 Текстилно-кожарска Техничар за изработка на облка 21 35 7 Шумарско-дрвопреработувачка Техничар […]


Резултати од испитот по БИОЛОГИЈА од државна матура

Р.б Презиме  Име Име на родител Број на бодови  Оценка 1 Аврамоски Марко Горан 90 5 2 Алијоска Мевљуда Мукадер 90 5 3 Ангелески Димитар Борче 79 5 4 Апостолоска Теа Игор 89 5 5 Ацеска Ива Сашо 87 5 6 Бошеска Теодора Пецо 89 5 7 Вајдеска Никита Оливер 88 5 8 Велкоска Теодора […]


Прелиминарни резултати од уписот на ученици – прво пријавување

Медицинска сестраФармацевтски техничарФизиотерпевтски техничарТехничар за козметичка нега и убавинаФризерТехничар за изработка на облекаГеолошко, рударски техничар, Ракувач со рударски машиниТехничар за обработка на дрво (нема пријавени кандидати)


Unification in diversity во Романија

4.6.2023. (Недела).        Тимот од Прилеп кој го претставуваше СОУ ,, Ѓорче Петров“ во состав: професорите Гоце Неделкоски, Слободан Петкоски и Пеце Алексоски со учениците Михаил Алексоски, Ана Марија Манческа, Ива Ацеска и Сара Лоџева тргна од 7:30. Во Трговиште стигнавме во 18:45 по што се сместивме во хотел. 5.6.2023.(Понеделник).               После поручекот не пречека […]


Драмската секција „Слободно театарче“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Четворица членови на Драмската секција, координаторот и менторот беа дел од долгорочната едукативна програма одобрена од МОН и БРО за Работилници по театарска уметност, под покровителство на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ Прилеп и Здружението за театарска едукација и продукција „Театар за сите“ Скопје. Во Работилниците освен нас учествуваа и тимови од: СОУ Гимназија „Мирче […]


Моден настан „Креативен ден 2023“ во Битола

Ученичка Фатима Алиоска од текстилно – кожарска струка/ техничар за изработка на облека под менторство на проф. Јулијана Поповска и модната креаторка Мирјана Ванчева дизајнираа и изработија модна креација за познатат дама Андријана Дукоска, со која беа дел од модниот настан „Креативен ден 2023“ кој се одржа во Офицерскиот дом во Битола. „Креативен ден 2023“ […]


Cultural animation as a key against elderly social isolation

4.6.2023 година  Тимот кој го претставуваше СОУ,,Ѓорче Петров” тргна од Прилеп во 9:05 часот.  Во Славонски Брод  стигнавме во  17:00 часот и се сместивме во апартмани. 5.6.2023 година  Проектните активности во  средното стручно  училиште  ,,Матија Антун Рељковиќ”  од Славонски Брод почнаа  во 9:00 часот.  Беа присутни домаќините од Хрватска, двајца претставници од  Англија, тројца претставници […]


Hard skills, soft skills

Во периодот од 8-12.05.2023 г. нашето училиште СОУ,,Ѓорче Петров” беше домаќин на партнерските училишта од Белгија и Италија. Наставниците и учениците низ работилници, дискусии, посети на  културно-историски објекти во Прилеп и Охрид реализираа активности од еразмус проектот “Hard skills make you qualified for a job. Soft skills help you write a resume and to interview to […]