Monthly archives: September 2023


Повик за апликации за еразмус+ проект

Во согласност со предвидените активности кои се дел од проектот Erasmus+ A.P. 2022, финансиран од страна на Програмата Ерезмус+ на Европската Унија, Директорот на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп го објавува овој Повик за поднесување апликации за учество на заинтересирани ученици за мобилност во Р. Турција. Можат да аплицираат ученици од трета или четврта година […]


еТвининг

СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп е едно од дваесет и четирите училишта во државата кое беше прогласено за еТвининг училиште за 2023-2024 година. Плакетата, втора по ред, е признание за успешно работење, вклученост, иновативност, размена на идеи и практики со училишта ширум Европа. еТвининг како дел од Европската платформа за училишно образование нуди широк спектар […]


Рабтилница за 3Д моден дизајн

Во организација на Текстилниот кластер , на иницијатива на неговиот Извршниот директор Наташа Сивевска и со реализација на тимот од Fashion-freelenser.mk (Јасмина Цанева–Лазовска, Јована Јорданова, Цветанка Гаревска) за учениците и наставниците од текстилно-кожарската струка при СОУ„Ѓорче Петров“ од Прилеп, се одржа дводневна работилница за 3Д моден дизајн. Она што можеа да го видат, слушнат и […]


Стипендии МОН

Сите корисници на правото на ученичка стипендија остварено во некоја од изминатите учебни години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, можат да достават документи до Министерството за образование и наука од 01.09.2023 до 30.09.2023 година. Корисникот на стипендија треба да достави Потврда за редовен ученик за учебната 2023/2024 година и последното […]