Monthly archives: March 2022


Повик за учество на проектот UNIFICATION IN DIVERSITY во Португалија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Португалија (09.05-13.05.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и мотивационо […]


WELCOME TO PRILEP

Училишната размена од проектот  Sustainability as a determination and a road to the future, RYCO Superschools започна во Прилеп.  Добредојде за учесниците во училишната размена од  СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“ Шабац. која ќе се реализираат во периодот од 21.3.2022 до 27.3.2022. На учесниците им се обрати и посака добредојде директорот на СОУ „Ѓорче Петров“-Прилеп, Петра Лукароска. […]


UNIFICATION DIVERSITY

,,Unification in diversity “ е проект од програмата Еразмус+ кој има за цел развивање на вештините за комуникација, соработка, креативност, критичко размислување преку размена на добри практики и размислување за проблемите низ различни перспективи, вредности, верувања и ставови. Покрај наведените вештини низ неколкуте мобилности ќе се развиваат културните компетенции и чувството за сознавање на различните […]


ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ: “Ѓорче Петров” Прилеп

Почитувани ученици, Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Тимот на Ученик – правобранител при нашето училиште, по повод 2 Април – Денот на раѓањето на големиот македонски револуционер Ѓорче Петров и нашиот Патрон празник. Право на учество имаат сите средношколци од градот Прилеп, кои покажуваат интерес во творење поезија. Темата […]


Резултати од повик за учество во проект

По објавениот повик за учество на ученици во проектот SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE одобрен за финансирање од програмата RYCO Superschools, според критериумите за избор избрани се следните ученици: 1.      Викторија Николоска 2.      Теона Талеска 3.      Ален Исмаилоски 4.      Анѓа Богеска 5.      Мервин Алилоски 6.      Изабела Абдулоска 7.      Мајда Шкријељ 8.      Анѓела Крајческа 9.      Евгенија Тасеска 10.  Јонџа Арифоска 11.  Фатима Алиоска […]


„Фараонска мешаница“ филм на „Слободно театарче“ – Драмска секција на СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

Драмска секција на СОУ ,,Ѓорче Петров“ – ,,Слободно театарче“ ,,Фараонска мешаница“, по сценарио на Филип Стојаноски и под менторство и режија на професорката Билјана Тинтоска. Костимографијата е на Сања Дамеска. Филм чие дејство е лоцирано во амбиентот на Стариот Египет, а пораките произлегуваат од современиот живот. Акцентот е ставен врз подобрувањето на меѓучовечките односи, толеранцијата, […]


Повик за учество во проектот Unification in diversity

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А   П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Сицилија,Ното (20.03-26.03.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и […]


Повик за учество на ученици во проект

СОУ „Ѓорче Петров“  објавува Повик За учество на ученици во проектот:„ ОДРЖЛИВОСТА КАКО ОПРЕДЕЛБА И ПАТ КОН ИДНИНАТА„ (SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE) Проектот е одобрен за финансирање од програмата RYCO Superschools.  Програмата е дел од мултидонаторскиот проект “Western Balkans School Exchange Scheme” кофинансиран од Европската Унија и германското Сојузно Министерство за економска соработка и развој […]


Резултати од конкурс

По распишаниот конкурс по повод Меѓународниот ден посветен на сите жени и девојки во науката, жири- комисијата составена од тимот на Ученик- правобранител, Александар Атанасоски и Барбара Мицеска и професорката по Македонски јазик и литература, Билјана Тинтоска, ги издвои најдобрите пристигнати дела. Многубројните творби се поделија во две категроии, поезија и проза. Во одделот на […]