Monthly archives: March 2015


Посета на фабрика за производство на лековити препарати “Галафарм” –Скопје

Учениците од четврта година,од образовниот профил фармацевтско-лабораториски техничар, предводени од професорките Венера Мишачковска и Наташа Најдоска, на ден 25.03.2015 год. ја посетија фабриката за производство на лековити и козметички препарати “Галафарм” во Скопје. Учениците имаа можност да се запознаат со сето она што го изучуваат во текот на теоретската настава по фармацевтска технологија, фармацевтска хемија. […]


Поддршка за лицата со епилепсија!

Здружението „Епилепсија Македонија“ со поддршка на Општина Прилеп за прв пат на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“ го одбележаа Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија  – Виолетовиот ден. На овој настан активно учество зедоа и учениците од здравствената струка кои заедно со своите стручни наставници по практична настава дадоа поддршка на здружението […]


Hippo натпревар

На  14.03.2015  година  во  просториите  на  С.О.У  Ѓорче  Петров  се  одржа  3  тиот  по  ред Меѓународен  натпревар по Англиски јазик  “Hippo Competition”. На овој натпревар право научество  имаат  ученици  од  10  до  19  години  и  се  натпреваруваат  ученици  од  8  земји :Македонија, Италија, Босна и Херцеговина, Србија, Хрватска, Црна Гора, Бугарија и Словенија. Во нашето […]


Spelling Bee Competition

На 21.03.2015 година се одржа 5тиот по ред Општински натпревар во спелување во нашето средно општинско училиште Ѓорче Петров, кој е во организација на Мировениот  Корпус. Ова е натпревар во кој учениците имаат задача точно да спелуваат 10 зборови на англиски јазик, што претставува интересен начин на изучување на вокабулар од англискиот јазик. “Овој натпревар […]


Искуство од Париз

Нашето училиште преку националната агенција за европски образовни програми и мобилност, работи на проекти за искористување на грантови преку програмата Еразмус +. До сега се искористени две обуки од мобилност за учење на индивидуии и тоа во Париз од страна на Директорот Дејан Димоски и професорот по спорт Здравко Ристески. Обуката беше спроведена од страна […]