Monthly archives: December 2022


Квиз на младинска организација

Младинската организација при СОУ Ѓорче Петров организираше квиз на општо знаење помеѓу средните училишта во Прилеп. Квизот се состоеше од 50 прашања од различни области, а истиот помина во фер и натпреварувачка атмосфера. Целта на овој настан е зајакнување на соработката помеѓу средните училишта како и запознавање на учениците од средните училишта и нивните младински […]


Витаминка донираше опрема за фармацевтската лабораторија

Нашето училиште за потребите на училишната лабораторија доби донација од Витаминка. Станува збор за нова и за користена но функционална лабораториска опрема на која што учениците ќе може да учат но и да изведуваат потребни експерименти соодветно наставниот план. „Донацијата се состои од: микроскоп и аналитичка вага, различни лабораториски садови, реагенси за изведување на лабораториски […]


Повик за пријавување на ученици на настанот „Твоја Европа, твој глас“

Директорот на СОУ „Ѓорче Петров“ објавува повик за учество на тројца ученици што ќе учествуваат на настанот „Твоја Европа, твој глас“, што ќе се одржи во Брисел, Белгија на 23ти и 24ти март, 2023 година. Настанот ќе биде посветен на младинските дијалози за демократијата. Целта е да се подигне свеста за демократските вредности, притоа охрабрувајќи […]


ДРАМСКА ВЕЧЕР НА „СЛОБОДНО ТЕАТАРЧЕ“

– Драмска секција на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп На нашата традиционална Драмска вечер одржана на 12.12.2022г. во салата на Народниот театар „Војдан Чернодрински“  публиката имаше можност да се соочи со ситуација која е еднакво актуелна, колку што е и древна, откако постои светот и векот. Насловот ,,Грабители” се однесува на човечката ненаситност во сите слоеви на […]