Елеонора Илиоска


Здравствена струка

По повод неделата на сестринството и 12 Мај Светскиот ден на медицинските сестри учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп нашите идни медицински сестри со сестринската заклетва, со песна, со рецитација и со многу емоции и благодарност им го честитаа празникот на вработените во Општа болница со проширена дејност ЈЗУ „Борка Талески“ Прилеп.ДА СПАСИШ ЕДЕН ЖИВОТ […]


Најдобар бенд

На натпреварот одржан во прилепската гимназија на 12.04.2023, на кој учествуваа бендови од целиот прилепски регион, бендот на нашето училиште – „The Doctors“ освои 91 поен и со тоа се здоби со прва награда.Им честитаме на учениците.


Еразмус проект „Cultural Animation as a key against elderly social isolation“

Незаборавна мобилност беше реализирана во Славонски Брод, Хрватска преку проектот ,,Cultural Animation as a key against elderly social isolation” во кој покрај нашето училиште СОУ,,Ѓорче Петров” кое ја претставуваше Македонија, учествуваа наставници и ученици од Италија, Франција, Германија и од  домаќинот, Средното училиште ,,Матије Антуна Рељковиќа”.   После свечениот пречек со традиционална славонска музика, отпочнаа активностите. Сите ние заедно […]


Erasmus+ -Изработка на онлајн прирачник за Прва помош

Во партнерство со колеги од училишта од Србија, Шпанија, Португалија и Турција , професори од СОУ,, Ѓорче Петров’’ , Прилеп учествуваа во изработка на онлајн прирачник за Прва помош.Прирачникот е краен продукт од Еразмус проектот ,, First aid worldwide’’ и се базира на работа и истражувања за изнаоѓање и примена на иновативни методи, начини и […]


Повик за пријавување на ученици на настанот „Твоја Европа, твој глас“

Директорот на СОУ „Ѓорче Петров“ објавува повик за учество на тројца ученици што ќе учествуваат на настанот „Твоја Европа, твој глас“, што ќе се одржи во Брисел, Белгија на 23ти и 24ти март, 2023 година. Настанот ќе биде посветен на младинските дијалози за демократијата. Целта е да се подигне свеста за демократските вредности, притоа охрабрувајќи […]


Недела за грижа на старите лица

Да ја одбележиме неделата за грижа на старите лица. Учениците од здравствената струка заедно со нивните гости од  Хрватска Италија Франција и Германија ја одбележаа неделата на малку поинаков начин. Сите заедно се грижиме за возрасните,мериме крвен притисок, сатурација, делиме совети, раскажуваме приказни, споделуваме искуства, се гушкаме, пееме, играме, се радуваме што сме сите заедно […]


Прва награда за прозен текст

На традиционалниот Конкурс по повод Месецот на книгата, што секоја година го организира Градската библиотека „Борка Талески“ Прилеп, ученичката Ивана Богојевска од 1-8кл., под менторство на проф. Билјана Тинтоска, освои Прва награда за прозен текст, во категоријата за средни училишта. Ивана, честитки 🍀 И уште многу успеси во иднина ти посакуваме!