Monthly archives: April 2016


Посета на партнер училиштето од градот Ниш, Р. Србија

ТРЕТА АЦЕС – СРЕДБА Посета на партнер училиштето од градот Ниш, Р. Србија Од 06 до 09 април се реализира и третата и последна средба во рамките на проектот АЦЕС. Градот Ниш, Р. Србија, ја имаше честа да го заокружи кругот на средбите и активностите предвидени од трите партнерски училишта. На оваа средба целиот АЦЕС […]


СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп второ најуспешно училиште на Државното првенство во карате 1

Учениците од СОУ “Ѓорче Петров” кои што освоија медаљи на Државното училишно првенство во карате беа на прием кај директорот Дејан Димоски. На првенството СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп беше второпласирано во листата на најуспешни училишта. Андреј Ристески го освои првото место во категоријата кумите  до +76 кг, Константин Василески се закити со трето место во […]


Посета на партнер училиштето од градот Вац, Унгарија

ВТОРА АЦЕС СРЕДБА Посета на партнер училиштето од градот Вац, Унгарија Во периодот од 16-19 март, група од четиринаесет ученици од I  до  IV година од СОУ „Ѓорче Петров“ под раководство на професорките Елизабета Милошеска – координатор на проектот и Елизабета Мицкоска, дел од тимот кој работи на реализација на активностите на темата солидарност, ја […]


Активности на ликовната секција

Прочка 2016. И оваа година нашето училиште учествуваше на изложбата со маски и на карневалот кој се одржува неколку години по ред. Заслужни за успешната рабита се вкупно30 ученици со помош на нивните ментори. На часовите по ликовна уметност тие подготвија скици и план за работа. Со помош на локалната самоуправа се набавија материјали и […]