Mende Trajkoski


СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп второ најуспешно училиште на Државното првенство во карате 1

Учениците од СОУ “Ѓорче Петров” кои што освоија медаљи на Државното училишно првенство во карате беа на прием кај директорот Дејан Димоски. На првенството СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп беше второпласирано во листата на најуспешни училишта. Андреј Ристески го освои првото место во категоријата кумите  до +76 кг, Константин Василески се закити со трето место во […]


СОУ,, Ѓорче Петров‘‘ – домаќин на регионалниот натпревар по Биологија

Во саботата,  26.03.2016 година,   нашето училиште  СОУ,,Ѓорче Петров‘‘ беше домаќин на учесниците на Регионалниот натпревар по Биологија . Средношколците од прва, втора, трета и четврта година од Битола, Ресен, Демир Хисар и Прилеп, вкупно 62 ученици, вљубеници во биологијата, си ги одмерија знаењата, се запознаа и се дружеа помеѓу себе . Нивните ментори пак […]


Од настанот по повод Денот на жената

Уште еден креативен поттик за литературните творци!!! Им благодариме за соработката и им посакуваме успех На 10 март, во просториите на нашата училишна библиотека, подготвен од Младинската организација и Дете – правобранител на СОУ,,Ѓорче Петров”, се одржа литературен натпревар во лични творби посветен на 8 Март – Меѓународниот ден на жената. Учество зедоа ученици од […]


КОНКУРС

 К О Н К У Р С   Младинсκата оρганизација пρи СОУ ” Ѓоρче Петρов” Пρилеп во соработка со институцијата Дете – правобранител на СОУ ” Ѓоρче Петρов” Пρилеп,  по повод 8ми Маρт – Меѓунаρодниот ден на жената, ρаспишува Κонκуρс на тема: Жената на совρеменото општество. Личните твоρби може да бидат во вид на песна, […]


Со пракса до подобри вештини

Реализиран проектот на учениците од СОУ ,, Ѓорче Петров‘‘ , „Through practice to better skills“ во Романија   Групата од дваесет ученици и две професорки од СОУ „Ѓорче Петров“ се врати од Сату Маре, Романија, каде што во периодот од 14 ноември до 14 декември успешно го спроведе проектот ,, Through practice to better skills”. […]


Учениците од Романија кај директорот

Учесниците во проектот ,,Низ пракса до подобри вештини‘‘ на прием кај директорот  Дејан Димоски Во петокот, 18.12.2015 г. учениците од СОУ ,,Ѓорче Петров‘‘ кои учествуваа во проектот ,,Низ пракса до подобри вештини‘‘ беа примени од директорот на училиштето Дејан Димоски. Низ разговор, учениците го информираа директорот за активностите во рамките на проектот . Тој ја […]


Рецитаторски Натпревар

На 10.12.2015г. во просториите на нашата училишна библиотека се одржа вториот по ред Рецитаторски натпревар на средните училишта од Прилеп во чест на св. Климент Охридски – основоположникот на словенската писменост, култура, јазик и литература во Македонија, првиот словенски писател и најистакнатиот ученик на Св. Кирил и Методиј. На натпреварот се претставија ученици од средните […]