Monthly archives: November 2020


Светски ден на детето

Денес, 20ти ноември е Светскиот ден на детето.😍  Ден кој го славиме во чест на децата, ден кога се потсетуваме за важноста на нивните права.👦 👧 Секое дете треба да си ги знае своите права, и да знае дека не е само! ❤ За таа цел Ученикот правобранител Матеа Поповска и нејзниот тим го подготвија ова видео.Уживајте 😊 https://www.facebook.com/matea.popovska.3/videos/4104704346241503/


Драмската секција со тековни активности

ИЗБРАН НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА НА СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПРИЛЕП На 06.11.2020г. на онлајн состанок, младите глумци на Драмската секција „СЛОБОДНО ТЕАТАРЧЕ“ на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, под менторство на проф. Билјана Тинтоска и Филип Стојаноски – почесен член и координатор, ја избра Теона Крстеска за нов претседател. Имено, по завршувањето на мандатот на претходната претседателка, […]