Monthly archives: November 2023


КРЕАТИВЕН КОНКУРС „Јелена Крстиќ“

СОУ,,Ѓорче Петров”-Прилеп   и Активот по Текстилство во соработка со професорката Марта Макеска и модниот креатор Дејан Сидор објавуваат: К Р Е А Т И В Е Н     К О Н К У Р С ,,Јелена  Крстиќ’’ на тема: „ИДОЛ  ОД ГРАДОТ“ Во спомен на  нашата прерано почината  ученичка Јелена Крстиќ и оваа година го објавуваме конкурсот  со кој се промовира  модата,  модниот дизајн,  талентот, креативноста […]


FASHION EMPLOYMENT HUB

Секој настан е можност за денес и инспирација за утре!За учениците од прва до четврта година од текстилно-кожарскатa струка при СОУ,,Ѓорче Петров” и нивните професори таква прилика беше  Инфо денот од  проектот FASHION EMPLOYMENT HUB во организација на Текстилниот кластер претставуван од извршниот директор Наташа Сивевска . На настанот учествуваа  од Македонската модна асоцијација, младите […]