Ангела Челебитова


КРЕАТИВЕН КОНКУРС „Јелена Крстиќ“

СОУ,,Ѓорче Петров”-Прилеп   и Активот по Текстилство во соработка со професорката Марта Макеска и модниот креатор Дејан Сидор објавуваат: К Р Е А Т И В Е Н     К О Н К У Р С ,,Јелена  Крстиќ’’ на тема: „ИДОЛ  ОД ГРАДОТ“ Во спомен на  нашата прерано почината  ученичка Јелена Крстиќ и оваа година го објавуваме конкурсот  со кој се промовира  модата,  модниот дизајн,  талентот, креативноста […]


Soft skills, hard skills

Во рамки на Ерасмус проектот “Soft skills, hard skills” професорките Билјана Тошеска и Оливера Димитријоска со учениците Марија Наумоска  и Ангел Ристески , од 12ти до 16ти октомври 2023г. го посетија училиштето Istituto professionale di stato per I servizi social, ottico odontotecnico e industrial e artigianato per il made in Italy “Francesca Laura MORVILLO FALCONE” […]