Резултати од конкурс


На Конкурсот за најдобра литературна по повод 1 ДекемвриДен на борба против сидата, распишан од Младинската организација на СОУ„Ѓорче Петров“ во соработка со училишната институција „Дете правобранител“, беа наградени следниве учесници:

Во категоријата Најдобра литературна творба беа доделени три места:

Прво место – Николче Мојсоски од 1-2 клас СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп, за поетската творба „Таговна бездна“. Ментор: Лидија Ристеска.

Второ место – Јована Деспотоска од 1-6 клас СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп, за творбата „Што ќе биде сега?“. Ментор: Соња Мирческа.

Трето место – Елена Пачешкоска од 3-8 клас СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, за творбата „Светски ден за борба против сидата“. Ментор: Жанета Видевска.

Им честитаме на добитниците и им посакуваме уште многу успеси!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>