Драмската секција во уште една хумана мисија


На ден 17.03.2017г., Драмската секција на нашето училиште, во големата сала на Домот на културата „Марко Цепенков“, се претстави со настап на хуманитарен настан.

Нa покана нa наши ученички, Марија Миноска и Тијана Манџикоска -волонтери во Црвен крст Прилеп, пред најмладата публика, ученици од основните училишта „Кочо Рацин“ и „Гоце Делчев“, се претставивме со хумористичната, но и поучна претстава ,,Лудакуќа”.

Им благодариме на учениците и нивните наставници за вниманието со кое што не проследија. Посебно доживување за нас беше детската, искрена смеа, аплаузите и восхитот на нашите мали ученичиња. И ним им посакуваме еден ден дa бидат дел од нашето несекојдневно задоволство.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.