Monthly archives: October 2015


“ACES – Kick off” проект

И оваа година, проектот на СОУ „Ѓорче Петров“ е награден од страна на АЦЕС-Академијата за централноевропски училишта – една од најголемите мрежи во Централна и Југоисточна Европа. Нејзина основна цел е промовирање дијалог и прекугранична соработка на младите луѓе и училиштата, а е основана од ERSTE фондацијата и координирана од Interculturalles Zentrum во соработка со VČELÍ DOM. Проектот е поддржан […]


Недела на детето

Посета од најмладите на нашето училиште. По повод „Неделата на детето“, во СОУ „Ѓорче Петров“- Прилеп, на задоволство на сите, имавме посета на дечиња од градинката „Гоце Делчев“-Прилеп Нивната замисла беше да заедно со своите воспитувачки и мајки,чии вредни раце учествувале во подготвувањето домашни колачи, пецива и други производи, ги понудат на нашите вработени. Целта […]


Центар за медијација

На 29 септември во СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, беше одржана централната манифестација со која се одбележа реализацијата на проектот Безбедни училишта за сите средни училишта од град Прилеп, финансирана од ОБСЕ. На манифестацијата беа присутни: претставникот од Мисијата на ОБСЕ во Република Македонија и координатор и обучувач на проектот за Безбедни училишта и Врсничка Медијација, директорите […]