Државно првенство во атлетика

На ден 15.6.2023 г. во Куманово на атлетскиот полигон „Соколана“ се одржа ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА од Република Македонија во машка и женска конкуренција, првенството беше одржано во соработка со ФУСМ и АСМ. Претставници од нашето училиште беа Јована Димитриоска од I-8 клас, во фрлање ѓуле освојуваќи ЧЕТВРТО МЕСТО во силна конкуренција. […]


Здравствена струка

По повод неделата на сестринството и 12 Мај Светскиот ден на медицинските сестри учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп нашите идни медицински сестри со сестринската заклетва, со песна, со рецитација и со многу емоции и благодарност им го честитаа празникот на вработените во Општа болница со проширена дејност ЈЗУ „Борка Талески“ Прилеп.ДА СПАСИШ ЕДЕН ЖИВОТ […]


КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ПРВЕНЕЦ НА ГЕНЕРАЦИЈА

Според Законот за средно образование („Сл. весник на Р. Македонија“ бр.33/2010 33/2010, 116/2010, 156/2010, 18/2011, 42/2011, 51/2011, 6/2012, 100/2012, 24/2013, 41/2014, 116/2014, 135/2014, 10/2015, 98/2015, 145/2015 член 56 ) и член 44 од Статутот на средното општинско училиште „Ѓорче Петров“ –Прилеп,  (дел. бр.  01-206/1   од 10.08.2020 г.) се распишува Конкурс за избор на првенец на […]


Најдобар бенд

На натпреварот одржан во прилепската гимназија на 12.04.2023, на кој учествуваа бендови од целиот прилепски регион, бендот на нашето училиште – „The Doctors“ освои 91 поен и со тоа се здоби со прва награда.Им честитаме на учениците.


Посета на ЈЗУ

Учениците од здравствена струка медицинска сестра и гинеколошко акушерска сестра под менторство на стручните наставници по практична настава на ден 27/04/2023 и 28/04/2023 ги реализираат следните активности Eдукативна посета на ЈЗУ Психијатриска болница -Демир Хисар  Eдукативна посета на одделот за микробиологија во ЈЗУ Центар за јавно здравје Прилеп  Учество на првиот симпозиум за медицински сестри […]


Конкурс за упис 2023/2024

МОН го објави конкурсот за запишување ученици во СОУ Ѓорче Петров – Прилеп за учебната 2023/2024 година Наставата во СОУ Ѓорче Петров се изведува на македонски јазик и кирилско писмо. Во прва година ќе се запишат 322 ученици во 10 паралелки со настава на македонски јазик според наставни планови и програми за: Здравствена струка – […]


7 Април Светскиот ден на здравјето

Под мотото ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ учениците од здравствената струка -медицинска сестра и гинеколошко акушерска сестра под менторство на професорите по практична настава…. во соработка со младинската организација и со поддршка од Директорката Жанета Видевска го одбележаа 7 Април Светскиот ден на здравјето со следните активности: -Мерење на крвен притисок, пулсиоксиметрија и гликемија -Делење на брошури […]


2 АПРИЛ – ПАТРОН ПРАЗНИК НА СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПРИЛЕП

По повод патрониот празник на нашето училиште, на 31 март во 18ч., во Народниот театар „Војдан Чернодрински“ беше одржана Свечена академија. На настанот присуствуваа: Градоначалникот на Општина Прилеп г. Борче Јовчески, претставници на Локалната, советничката од БРО г-ѓа Оливера Тодороска, членовите на Училишниот одбор и Советот на родители на СОУ„Ѓорче Петров“, директорите на основните и […]


Литературен Конкурс

По повод патрониот празник на нашето училиште,  тимот на Ученик – правобранител организираше литературен конкурс на кој учествуваа повеќе ученици со свои литературни творби. Жири – комисијата се одлучи за следниве кандидати:       I место – Марија Мојсоска СОУ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера Димитријоска; II место -Минела Шкријељ СОУ ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера […]


First Aid

На 30 и 31.03.2023 г. СОУ„Ѓорче Петров“ како партнерско училиште во Еразмус проектот „First aid worldwide“ беше домаќин на четвртиот и завршен транснационален состанок. На состанокот учесниците направија анализа на спроведените проектни активности , ги презентираа досегашните дисеминации, дискутираа за крајниот производ од проектот-онлајн Прирачникот за прва помош. Гостите од Србија, Турција, Шпанија и Португалија […]