Monthly archives: April 2023


7 Април Светскиот ден на здравјето

Под мотото ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ учениците од здравствената струка -медицинска сестра и гинеколошко акушерска сестра под менторство на професорите по практична настава…. во соработка со младинската организација и со поддршка од Директорката Жанета Видевска го одбележаа 7 Април Светскиот ден на здравјето со следните активности: -Мерење на крвен притисок, пулсиоксиметрија и гликемија -Делење на брошури […]


2 АПРИЛ – ПАТРОН ПРАЗНИК НА СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПРИЛЕП

По повод патрониот празник на нашето училиште, на 31 март во 18ч., во Народниот театар „Војдан Чернодрински“ беше одржана Свечена академија. На настанот присуствуваа: Градоначалникот на Општина Прилеп г. Борче Јовчески, претставници на Локалната, советничката од БРО г-ѓа Оливера Тодороска, членовите на Училишниот одбор и Советот на родители на СОУ„Ѓорче Петров“, директорите на основните и […]


Литературен Конкурс

По повод патрониот празник на нашето училиште,  тимот на Ученик – правобранител организираше литературен конкурс на кој учествуваа повеќе ученици со свои литературни творби. Жири – комисијата се одлучи за следниве кандидати:       I место – Марија Мојсоска СОУ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера Димитријоска; II место -Минела Шкријељ СОУ ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера […]


First Aid

На 30 и 31.03.2023 г. СОУ„Ѓорче Петров“ како партнерско училиште во Еразмус проектот „First aid worldwide“ беше домаќин на четвртиот и завршен транснационален состанок. На состанокот учесниците направија анализа на спроведените проектни активности , ги презентираа досегашните дисеминации, дискутираа за крајниот производ од проектот-онлајн Прирачникот за прва помош. Гостите од Србија, Турција, Шпанија и Португалија […]


Еразмус проект „Cultural Animation as a key against elderly social isolation“

Проектот „Cultural Animation as a key against elderly social isolation“ заврши со последната мобилност во Бад Зегеберг, Германија. Мобилноста траеше од 26.03.2023 до 31.03.2023. Во претходната недела нашите ученици и професори имаа шанса да се запознаат со убавините и уметностите кои ги нуди оваа држава, заедно со други ученици и професори од Франција, Италија, Хрватска […]