Daily archives: April 9, 2023


2 АПРИЛ – ПАТРОН ПРАЗНИК НА СОУ„ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ ПРИЛЕП

По повод патрониот празник на нашето училиште, на 31 март во 18ч., во Народниот театар „Војдан Чернодрински“ беше одржана Свечена академија. На настанот присуствуваа: Градоначалникот на Општина Прилеп г. Борче Јовчески, претставници на Локалната, советничката од БРО г-ѓа Оливера Тодороска, членовите на Училишниот одбор и Советот на родители на СОУ„Ѓорче Петров“, директорите на основните и […]


Литературен Конкурс

По повод патрониот празник на нашето училиште,  тимот на Ученик – правобранител организираше литературен конкурс на кој учествуваа повеќе ученици со свои литературни творби. Жири – комисијата се одлучи за следниве кандидати:       I место – Марија Мојсоска СОУ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера Димитријоска; II место -Минела Шкријељ СОУ ,,Ѓорче Петров” – ментор: Оливера […]