Monthly archives: January 2016


Продолжуваат планираните активности на проектот АЦЕС

Продолжуваат планираните активности на проектот АЦЕС На ден 28.12.2015г. меѓународниот проект АЦЕС, во соработка со Ликовната секција од нашето училиште ги посети децата од Дневниот центар „Ѕуница“. Членовите на ликовната секција од нашето училиште под менторство на проф. Марта Макеска, изработија беџови и честитки како подарок за децата од центарот. А празничната радост беше збогатена […]


Календар 2016

Традицијата продолжува! Учениците и професорите при СОУ „Ѓорче Петров“-Прилеп и оваа година го изработија својот новогодишен календар. Во него се преставени струките кои се изучуваат, a кои секоја година се се’ поатрактивни. Во него се преставени Здравствената струка, Личните услуги, Текстилно-кожарската, Дрво-преработувачката и Геолошко-рударската струка. Помошта за финансирањето и изработката дојде од конфекцијата „Мартекс“ и […]