Конкурс за упис 2022/2023

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС МОН го објави конкурсот за запишување ученици во СОУ Ѓорче Петров – Прилеп за учебната 2022/2023 година Наставата во СОУ Ѓорче Петров се изведува на македонски јазик и кирилско писмо. Во прва година ќе се запишат 322 ученици во 10 паралелки со настава на македонски јазик според наставни планови и програми […]


Реализирана првата размена во Прилеп од проектот RYCO Superschools

Во период од  21 – 27.03.2022. во Прилеп се реализираше првата размена од проектот „Sustainability as a determination and a road to the futurе“ RYCO Superschools. Во проектот учествуваа партнер училиштата СОУ „Ѓорче Петров“, Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“, Шабац со по дванаесет ученици од текстилна струка од втора и трета година и по двајца професори. Во рамките на проектот учесниците имаа […]


Одбележан патрониот празник со спортски натпревари

Во Петокот на 01.04.2022 во спортската сала во СОУ “Ѓорче Петров”-Прилеп по повод на патрониот празник се одржаа натпревари во одбојка за средни училишта од општина Прилеп во женска конкуренција. 02 Април е денот на раѓањето на македонскиот револуционер,кое нашето училиште го носи името,Ѓорче Петров. Во спортски и пријателски амбиент првото место го освои екипата […]


Повик за учество на проектот UNIFICATION IN DIVERSITY во Португалија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Португалија (09.05-13.05.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и мотивационо […]


WELCOME TO PRILEP

Училишната размена од проектот  Sustainability as a determination and a road to the future, RYCO Superschools започна во Прилеп.  Добредојде за учесниците во училишната размена од  СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“ Шабац. која ќе се реализираат во периодот од 21.3.2022 до 27.3.2022. На учесниците им се обрати и посака добредојде директорот на СОУ „Ѓорче Петров“-Прилеп, Петра Лукароска. […]


UNIFICATION DIVERSITY

,,Unification in diversity “ е проект од програмата Еразмус+ кој има за цел развивање на вештините за комуникација, соработка, креативност, критичко размислување преку размена на добри практики и размислување за проблемите низ различни перспективи, вредности, верувања и ставови. Покрај наведените вештини низ неколкуте мобилности ќе се развиваат културните компетенции и чувството за сознавање на различните […]


ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ: “Ѓорче Петров” Прилеп

Почитувани ученици, Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Тимот на Ученик – правобранител при нашето училиште, по повод 2 Април – Денот на раѓањето на големиот македонски револуционер Ѓорче Петров и нашиот Патрон празник. Право на учество имаат сите средношколци од градот Прилеп, кои покажуваат интерес во творење поезија. Темата […]


Резултати од повик за учество во проект

По објавениот повик за учество на ученици во проектот SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE одобрен за финансирање од програмата RYCO Superschools, според критериумите за избор избрани се следните ученици: 1.      Викторија Николоска 2.      Теона Талеска 3.      Ален Исмаилоски 4.      Анѓа Богеска 5.      Мервин Алилоски 6.      Изабела Абдулоска 7.      Мајда Шкријељ 8.      Анѓела Крајческа 9.      Евгенија Тасеска 10.  Јонџа Арифоска 11.  Фатима Алиоска […]


„Фараонска мешаница“ филм на „Слободно театарче“ – Драмска секција на СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

Драмска секција на СОУ ,,Ѓорче Петров“ – ,,Слободно театарче“ ,,Фараонска мешаница“, по сценарио на Филип Стојаноски и под менторство и режија на професорката Билјана Тинтоска. Костимографијата е на Сања Дамеска. Филм чие дејство е лоцирано во амбиентот на Стариот Египет, а пораките произлегуваат од современиот живот. Акцентот е ставен врз подобрувањето на меѓучовечките односи, толеранцијата, […]


Повик за учество во проектот Unification in diversity

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А   П О В И К За пријавување на 2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY ,во Сицилија,Ното (20.03-26.03.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават и […]