Давид Конески


You(th) are All Right!

На 12.12.2023 учениците од СОУ „Ѓорче Петров„ извршија еколошка акција за отстранување на отпадниот материјал распространет околу прилепското езеро и паркот на Могилата на непобедените. Во акцијата учествуваја ученици од четврта година физиотерапевтски техничар.Оваа акција беше во склоп на Проектот You(th) are All Right! е поддржан од Механизмот за граѓанска отпорност на ЕУ (МГО), програма […]


Од учење во училницата до грижа за заедницата

Oд 28-30.09.2023 во хотел Дрим-Струга  5 ученици и 1 професор од нашето училиште беа дел од обуката за проектот „Од учење во училницата до грижа за заедницата“. Проектот ќе биде имплементиран во следните 3 месеци. Проектот You(th) are All Right! е поддржан од Механизмот за граѓанска отпорност на ЕУ (МГО), програма за директна поддршка на граѓанските […]