Елена Бошеска


FASHION EMPLOYMENT HUB

Секој настан е можност за денес и инспирација за утре!За учениците од прва до четврта година од текстилно-кожарскатa струка при СОУ,,Ѓорче Петров” и нивните професори таква прилика беше  Инфо денот од  проектот FASHION EMPLOYMENT HUB во организација на Текстилниот кластер претставуван од извршниот директор Наташа Сивевска . На настанот учествуваа  од Македонската модна асоцијација, младите […]


Конкурси за стипендии

Министерството за образование и наука ги објави конкурсите за доделување на стипендии за ученици од јавните и приватните средни училишта во Република Македонија за учебната 2023/24 година. Конкурси за доделување на ученички стипендии за учебната 2023-2024 година Конкурс за доделување 50 (педесет) стипендии за талентирани ученици/чки од средното образование од областа на уметностите од јавните […]