7 Април-Светскиот ден на здравјето


Активностите на здравствената струка , медицинска сестра продолжуваат .По повод 7 Април-Светскиот ден на здравјето под мотото ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ под менторство на стручните наставници Наташа Ванчева Ленче Јованоска и Валентина Дамеска беа спроведени следните активности – мерење крвен притисок , мерење шеќер во крвта, делење на брошури и пораки за здравје.Посебна благодарност до Директорот Дејан Димоски, дрво- преработувачката струка од Соу Ѓорче Петров Прилеп и клуб Малибу кои ни помогнаа во спроведувањето на акцијата.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.