Шаховски турнир


На 11.11.2022 во СОУ ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ПРИЛЕП во организација на Училишен спортски клуб „Јастреб-2013“ и шаховски клуб „Прилеп“ се организира меѓукласно првенство во ШАХ во машка и женска конкуренција.


Победник во машка конкуренција е ученикот Тошески Димитар а во женска конкуренција е ученичката Мицеска Анастасија.


На сите учесници им благодариме за учеството а на победниците им посакуваме успех во понатамошните натпреварувања.