Во Европа и назад


Не може да се замисли патрониот празник на нашето училиште без несебичниот ентузијазам на нејзините членови – и овие актуелните, но и оние кои не не забораваат. А тоа се нашите почесни членови: Филип Стојаноски и Магдалена Димоска.

Да се потсетиме дека оваа куса комична драмска претстава, под наслов ,,Во Европа и назад” ги освои симпатиите на жири-комисијата на ЕДРМ Скопје, во мај 2016г. И го освои Првото место. Сценариото е на Филип Стојаноски. А учествуваат: Антониј, Коста, Ангела, Фросина, Теодора, Андреј, Круме и Магдалена. Овојпат изведбата е специјално подготвена за патрониот празник на нашето училиште.  Уживајте во претставата!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.