Луда куќа


Специјално за свечената академија по повод патрониот празник на нашето училиште,  Драмската секција ја подготви интересната комична претстава, насловена како ,,Луда куќа”. Сценариото го напиша нашиот почесен член Филип Стојаноски, кој играше и една од главните улоги. Останатите улоги ги толкуваат: Антониј Колески, Константин Василески, Ангела Јагуриноска, Фросина Јованоска,  Теодора Трајкоска, Марија Шијакоска, Валерија Чавлеска,  Хари Тасески, Андреј Ристески и Круме Талески. Секцијата работи под менторство на проф. Билјана Тинтоска.
Темата е актуелна и насекаде околу нас присутна и како што вели дедото: Господ да не чува од лоши луѓе, од лоша среќа и …..од мрзливи.
Во снимката не е даден крајот на комедијата….детето кое ќе се роди, иако по некој автоматизам би требало да е машко оти е прво,  всушност е женско А тоа на крајот ни го соопштува ,,ожалостениот” татко, кој тажен и сам излегува на сцената, соопштувајќи
Уживајте ❤❤❤

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.