Daily archives: October 13, 2016


Луда куќа

Специјално за свечената академија по повод патрониот празник на нашето училиште,  Драмската секција ја подготви интересната комична претстава, насловена како ,,Луда куќа”. Сценариото го напиша нашиот почесен член Филип Стојаноски, кој играше и една од главните улоги. Останатите улоги ги толкуваат: Антониј Колески, Константин Василески, Ангела Јагуриноска, Фросина Јованоска,  Теодора Трајкоска, Марија Шијакоска, Валерија Чавлеска,  […]


Во Европа и назад

Не може да се замисли патрониот празник на нашето училиште без несебичниот ентузијазам на нејзините членови – и овие актуелните, но и оние кои не не забораваат. А тоа се нашите почесни членови: Филип Стојаноски и Магдалена Димоска. Да се потсетиме дека оваа куса комична драмска претстава, под наслов ,,Во Европа и назад” ги освои […]