Поддршка за лицата со епилепсија!


violetov den 2.jpg3Здружението „Епилепсија Македонија“ со поддршка на Општина Прилеп за прв пат на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“ го одбележаа Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија  – Виолетовиот ден. На овој настан активно учество зедоа и учениците од здравствената струка кои заедно со своите стручни наставници по практична настава дадоа поддршка на здружението чии цели се:

– Подобрување на квалитетот на живот на лицата со епилепсија;violetov den
– Зголемување на јавната и професионална свест за епилепсијата;
– Согледување на потребите на лицата со епилепсија;
– Поттикнување на институциите да одговорат на потребите на лицата со епилепсија;
??????????

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.