Mеѓународен ден на сеќавање на Холокаустот


27.01- меѓународен ден на сеќавање на Холокаустот Моделот на Ученик-правобранител при СОУ„Ѓорче Петров“ го одбележува овој ден со симболично видео, каде се запознаваме со вистински приказни од Холокаустот. „За историјата никогаш да не се повтори“ е нашето мото, со кое повикуваме на разумност и меѓусебна толеранција.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.