Daily archives: January 26, 2022


Mеѓународен ден на сеќавање на Холокаустот

27.01- меѓународен ден на сеќавање на Холокаустот Моделот на Ученик-правобранител при СОУ„Ѓорче Петров“ го одбележува овој ден со симболично видео, каде се запознаваме со вистински приказни од Холокаустот. „За историјата никогаш да не се повтори“ е нашето мото, со кое повикуваме на разумност и меѓусебна толеранција.