ACES – завршна средба


Во периодот меѓу 31.05. и 03.06.2016г. во Сењец, Словачка се одржа Завршната академија

на меѓународниот проект АЦЕС, со којашто се заокружи овогодишниот циклус на тема

„Солидарност“.

На манифестацијата присуствуваа по еден наставник и по еден ученик од секој награден

проект, како и претставници од партнерите на АЦЕС Фондацијата: Надација, ЕРСТЕ и

Интеркултурален центар, како и претставници од Министерствата за образование од

земјите учесници.

Учениците ги претставија своите проекти и активностите што ги реализираа во текот на

изминатиот период. Претставници од нашето училиште беа: професорката по англиски

јазик и координатор на проектот – Елизабета Милошеска и ученичката од четврта година

Ангела Соколоска.

Овојпат на Свечената академија за СОУ „Ѓорче Петров“ беше доделена златна плакета.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.