Ликовна изложба на творби од креативниот конкурс “Јелена Крстиќ”


Ликовната изложба на творби од креативниот конкурс „Јелена Крстиќ” на тема „Геометрија во мода“ се одржа во просториите на училиштето на која беа доделени награди за наградените учесници.

Гран При наградата

🏆

Антонио Ѓурчиноски – доделена од семејството Крстиќ.

🥇

Сара Спасеска

🥈

Симона Стомнароска

🥉

Анѓела Крајческа

Дополнителни награди

🏅

Фиона Зајкоска

Николина Џобеска

Азбије Мамудоска

Голема благодарност до директор Петра Лукаровска, семејството Крстиќ за поддршката, ангажманот и Гран При наградата, спонзорите на наградите – компанија „Комфи Анфел„ и компанија „Тритекс Трејд“ учениците од 2/6 клас кои изработија подароци за сите учесници под менторство на професор Јулијана Поповска, професор по Ликовна уметност Марта Кузмановиќ и Активот по текстилство.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.