Daily archives: February 7, 2022


Проект „SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE“ RYCO SUPERSCHOOLS

На 4 февруари 2022 година на локалниот промотивен онлајн настан „Meet the Superschools of North Macedonia”, СОУ „Ѓорче Петров“ го претстави проектот ОДРЖЛИВОСТА КАКО ОПРЕДЕЛБА И ПАТ КОН ИДНИНАТА (SUSTAINABILITY AS A DETERMINATION AND A ROAD TO THE FUTURE). Проектот е одобрен за финансирање од програмата RYCO Superschools. Superschools е програма на RYCO за училишна размена во Западен Балкан со цел […]


Ликовна изложба на творби од креативниот конкурс “Јелена Крстиќ”

Ликовната изложба на творби од креативниот конкурс „Јелена Крстиќ” на тема „Геометрија во мода“ се одржа во просториите на училиштето на која беа доделени награди за наградените учесници. Гран При наградата Антонио Ѓурчиноски – доделена од семејството Крстиќ. Сара Спасеска Симона Стомнароска Анѓела Крајческа Дополнителни награди Фиона Зајкоска Николина Џобеска Азбије Мамудоска Голема благодарност до […]