Државно првенство во атлетика


На ден 15.6.2023 г. во Куманово на атлетскиот полигон „Соколана“ се одржа ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА од Република Македонија во машка и женска конкуренција, првенството беше одржано во соработка со ФУСМ и АСМ. Претставници од нашето училиште беа Јована Димитриоска од I-8 клас, во фрлање ѓуле освојуваќи ЧЕТВРТО МЕСТО во силна конкуренција. Одличен успех постигна ученичката Сара Ангелкоска од IV-3 клас освојуваќи две ТРЕТИ МЕСТА во дисциплините скок во далечина и скок во височина. Ученичките беа под менторство на професорите по спорт и спортски активности.

Честитки до учесниците и понатамошен успех!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.