ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ: “Ѓорче Петров” Прилеп


Почитувани ученици,

Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Тимот на Ученик – правобранител при нашето училиште, по повод 2 Април – Денот на раѓањето на големиот македонски револуционер Ѓорче Петров и нашиот Патрон празник.

Право на учество имаат сите средношколци од градот Прилеп, кои покажуваат интерес во творење поезија. Темата е слободна, бидејќи секоја творечка душа создава според своите емоции.

Конкурсот е отворен од 01.04.2022г. Вашите дела може да ги испраќате на е-мејл адресата: cvetanco1@outlook.com – Цветанчо Паскоски, Ученикот – правобранител на СОУ “Ѓорче Петров” – Прилеп. Ги очекуваме вашите дела!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.