Daily archives: March 22, 2022


ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ: “Ѓорче Петров” Прилеп

Почитувани ученици, Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Тимот на Ученик – правобранител при нашето училиште, по повод 2 Април – Денот на раѓањето на големиот македонски револуционер Ѓорче Петров и нашиот Патрон празник. Право на учество имаат сите средношколци од градот Прилеп, кои покажуваат интерес во творење поезија. Темата […]