Светски ден за борба против ДИЈАБЕТОТ


Учениците од СОУ Ѓорче Петров Прилеп од здравствената струка – медицинска сестра по повод 14 Ноември – Светскиот ден за борба против ДИЈАБЕТОТ во Градската библиотека Борка Талески – Прилеп ги спроведоа следните активности
– Едукативна работилница на тема Дијабет
– Мерење шеќер во крвта
– Мерење крвен притисок

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.