Daily archives: November 15, 2016


Светски ден за борба против ДИЈАБЕТОТ

Учениците од СОУ Ѓорче Петров Прилеп од здравствената струка – медицинска сестра по повод 14 Ноември – Светскиот ден за борба против ДИЈАБЕТОТ во Градската библиотека Борка Талески – Прилеп ги спроведоа следните активности – Едукативна работилница на тема Дијабет – Мерење шеќер во крвта – Мерење крвен притисок  


“Недела за грижа на стари лица”

Традиционална посета за Светската недела на грижа за старите лица По повод Неделата на грижа за старите лица – учениците од III (трета) 2 клас – здравствена струка, медицинска сестра, Драмската секција на СОУ„Ѓорче Петров“ Прилеп, под менторство на проф. Билјана Тинтоска и нашиот музички бенд со членовите: Александар, Теодора, Марија, Стефана и Неире, како […]