„Награди на карневалот Прочка 2017“


На изложбата на маски по повод празникот Прочка, учениците од СОУ Ѓорче Петров освоија 3 награди. Леа Грабулоска и Владимир Мазнески освоија прва награда, а Лука Кузманоски втора.

На карневалот, нашата групна маска во категоријата групна традиционална маска освои прва награда. Маската беше именувана „Чума“, учествуваа 30 ученици, а беше изработена во работилницата на дрвопреработувачката струка од природни материјали – дрво, платно, тутун, сламки.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.