Stefan Staleski


Knowledge for health!

Од 17 – 19 Април 2015 во Банско, Република Бугарија се одржа ЧЕТВРТАТА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА,,  KNOWLEDGE FOR HEALTH,, на која активно учествуваа 19 професори од С:О:У,,Ѓорче Петров,, – Прилеп од здравствената струка и природните науки. На конференцијата беа презентирани повеќе трудови од универзитетски професори од повеќе универзитети како и трудови од професори во средните […]


Ученици од „Ѓорче Петров“ ќе патуваат во Шпанија

На повик на Градоначалникот на општина Прилеп Г-дин Марјан Ристески, учениците кои се дел од проектот „Care and knowledge alliance“ или „Грижа и знаење“ преку програмата Еразмус плус, заедно со своите родители и Директорот Дејан Димоски беа на средба во локалната самоуправа. На средбата Градоначалникот им посака да имаат пријатен престој во престонината на Шпанија […]


Поддршка за лицата со епилепсија!

Здружението „Епилепсија Македонија“ со поддршка на Општина Прилеп за прв пат на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“ го одбележаа Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија  – Виолетовиот ден. На овој настан активно учество зедоа и учениците од здравствената струка кои заедно со своите стручни наставници по практична настава дадоа поддршка на здружението […]


Тимот на безбедни училишта

“Првото нешто кое треба да го научи детето,со цел активно дисциплинирање е разликата помеѓу доброто и злото, а  задачата на едукаторот лежи во подучување на детето да не го замени доброто со неактивност,а злото со активност”. Здравата  и безбедната средина е императив за здрави и среќни деца.Оттука секој родител,наставник,училиште како и опшеството пошироко се стремат […]


Практичната настава и нејзините резултати низ призмата на учениците.

Учество на работната средба на учениците од трета година, од образовниот профил фармацевтско лабораториски техничар, на тема „Практичната настава и нејзините резултати низ призмата на учениците.“ На ден 12.12.2014г. во просториите на градската библиотека “Борка Талески” – Прилеп,се одржа работна средба на ученици од сите средни стручни училишта, на тема „Практичната настава и нејзините резултатиниз […]


Во посета на Витаминка

Група ученици од трета година од профилот Фармацевтско лабораториски техничар при СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп, предводени од професорките Венера Мишачковска и Весела Здравеска, како составен дел од наставната програма ја посетија Хемиската лабораторија на П.И. „Витаминка“ А.Д. Директорот на контролно-развојна лабораторија Натали Петреска, ги запозна учениците со работата на лабораторијата и мерните инструменти. Учениците […]


Промоција на текстилен сектор

Во, петокот, 21.11.2014, во просториите на конфекцијата ,,Кули” се оствари средба помеѓу претставници од Министерството за економија, текстилниот кластер на Р.Македонија, конфекцијата-домаќин, директорот на СОУ,,Ѓорче Петров”- Дејан Димоски, професори и учениците од профилот-конфекциски техничари. Средбата беше реализирана со намера да се изврши позитивна промоција на текстилниот сектор и да се запознаат сите субјекти со условите […]


Одбележан патрониот празник

По повод патрониот празник на СОУ Ѓорче Петров, во петокот на 31.10.2014 во просториите на народниот театар Војдан Чернодрински беше одржана свечена приредба. Пред присутните официјални гости, родители и ученици директорот на училиштето одржа пригоден говор. Потоа следуваше програмата која беше подготвена од учениците под раководство на нивните ментори.