Daily archives: April 27, 2015


Giffoni on tour – Prilep

Giffoni on tour – Prilep Овој викенд, група ученици од нашето училиште беа дел од дводневната манифестацијата „Џифони Патува‚‚ што се одржа во кино салата „Мис Стон“. Џифони Македонија е дел од еден од најголемите филмски фестивали во Европа “Giffoni Expiriance” кој потекнува од Република Италија. Целта на овој фестивал е ширење на филмската култура надвор […]


Knowledge for health!

Од 17 – 19 Април 2015 во Банско, Република Бугарија се одржа ЧЕТВРТАТА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА,,  KNOWLEDGE FOR HEALTH,, на која активно учествуваа 19 професори од С:О:У,,Ѓорче Петров,, – Прилеп од здравствената струка и природните науки. На конференцијата беа презентирани повеќе трудови од универзитетски професори од повеќе универзитети како и трудови од професори во средните […]