Daily archives: November 12, 2014


Одбележан патрониот празник

По повод патрониот празник на СОУ Ѓорче Петров, во петокот на 31.10.2014 во просториите на народниот театар Војдан Чернодрински беше одржана свечена приредба. Пред присутните официјални гости, родители и ученици директорот на училиштето одржа пригоден говор. Потоа следуваше програмата која беше подготвена од учениците под раководство на нивните ментори.