Mario Kostadinoski


Trash Fashion 2015

И оваа година во организација на нашето училиште – СОУ ,,Ѓорче Петров‘‘, а благодарение на фантазијата, креативноста и вештината на учениците, се одржа модна ревија на модели изработени од отпадни материјали – Trash fashion. Вредните ученички раце со поддршка од професорката по ликовна уметност Марта Макеска и неколку други професори – хартијата, најлонот , фолијата, пластиката, […]


Физиотерапевтите од III-3 во Катлановска бања.

Учениците од трета година, од образовниот профил физотерапевтски техничар, предводени од професорот Виданчо Николоски, на ден 06.04.2015 год. изведоа еднодневна научна екскурзија во Катлановска бања, Катланово. Во склоп на оваа екскурзија учениците имаа можност да се запознаат со сето она што го изучуваат во текот на теоретската и практичната настава по кинезитерапија, физикална терапија и […]


Giffoni on tour – Prilep

Giffoni on tour – Prilep Овој викенд, група ученици од нашето училиште беа дел од дводневната манифестацијата „Џифони Патува‚‚ што се одржа во кино салата „Мис Стон“. Џифони Македонија е дел од еден од најголемите филмски фестивали во Европа “Giffoni Expiriance” кој потекнува од Република Италија. Целта на овој фестивал е ширење на филмската култура надвор […]


Spelling Bee Competition

На 21.03.2015 година се одржа 5тиот по ред Општински натпревар во спелување во нашето средно општинско училиште Ѓорче Петров, кој е во организација на Мировениот  Корпус. Ова е натпревар во кој учениците имаат задача точно да спелуваат 10 зборови на англиски јазик, што претставува интересен начин на изучување на вокабулар од англискиот јазик. “Овој натпревар […]


Во посета на Центарот за деца со посебни потреби

На ден 12.12.2014, Младинската организација на СОУ ,,Ѓорче Петров” и нашата Драмска секција им ги разубавија денот со пригодна програма на дечињата од Центарот за деца до посебни потреби и им подарија играчки. Нема поголемо задоволство од насмевките и радоста на детските лица!!! Благодарност до нашите ученици за хуманоста!!!


Конкурс – пракса во Шпанија!

Проектот “The care and knowledge alliance” ќе овозможи девет (09) ученици од СОУ “Ѓорче Петров” од Прилеп да поминат период од 2 недели на практична работа во Шпанија, во домот за стари лица “SANYRES SUR S.L.” во Лас Росас, Мадрид. Повик Во согласност со правилата од грантот за Проектот “The care and knowledge alliance” кој […]


Diabetes Day

Учениците од СОУ Ѓорче Петров – здравствена струка (медицинска сестра) од III – 1 клас по повод 14 Ноември светскиот ден за борба против дијабетесот одржаа предавање со здравствено воспитен и просветен карактер, мереа крвен притисок и шеќер во крвта (гликемија) и делеа брошури кои самите ги изработија.    


Дом за стари лица

По повод месецот за грижа на старите лица, во посета на штитениците од старскиот дом Киро Крстески – Платник  беа учениците од СОУ Ѓорче Петров III – 2 клас здравствена струка (медицинска сестра) како и членовите на драмската секција. Идните медицински сестри на старите лица им го мереа крвниот пристисок, а актерите од драмската секција […]